Banános-mandulás keksz

bananos-mandulas_keksz01.jpg

 

Hozzávalók:

 

4 db érett banán

1 csésze apró szemű zabpehely (1 csésze = 2,5 dl)

1csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 csésze finomliszt

1 tk szódabikarbóna

2 tk fahéj

1 tk szegfűszeg

1/2 csésze mazsola

1/2 csésze blansírozott mandula

1/3 csésze dió

1/2 csésze hidegen sajtolt olaj

3/4 csésze méz

Előkészítés:

 

A banánokat villával pépesre törjük. A mazsolát vízbe áztatjuk. A mandulát és a diót durvára vágjuk.

 

Elkészítés:

 

Az összetört banánokhoz adjuk a többi hozzávalót, jól elkeverjük. A masszából kis halmokat készítünk evőkanál segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

Tipp: tehetünk a tésztába étcsoki darabokat, más aszalványt is, pl.: vörösáfonyát.