Banános-mandulás keksz
Hozzávalók:
4 db érett banán
1 csésze apró szemű zabpehely (1 csésze = 2,5 dl)
1csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csésze finomliszt
1 tk szódabikarbóna
2 tk fahéj
1 tk szegfűszeg
1/2 csésze mazsola
1/2 csésze blansírozott mandula
1/3 csésze dió
1/2 csésze hidegen sajtolt olaj
3/4 csésze méz
Előkészítés:
A banánokat villával pépesre törjük. A mazsolát vízbe áztatjuk. A mandulát és a diót durvára vágjuk.
Elkészítés:
Az összetört banánokhoz adjuk a többi hozzávalót, jól elkeverjük. A masszából kis halmokat készítünk evőkanál segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Tipp: tehetünk a tésztába étcsoki darabokat, más aszalványt is, pl.: vörösáfonyát.