Paradicsomos babpástétom
Hozzávalók:
1 csésze főtt vesebab (lehet konzerv is)
kb. fél csésze víz
3 evőkanál paradicsompüré (kb. 140 grammos kis konzerv)
só ízlés szerint
1 csokor petrezselyem felvágva
1 kicsi vöröshagyma apróra vágva
1 tk frissen facsart citromlé
A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében adagoljuk a turmixgépbe, míg krémes nem lesz.
A vizet folyamatosan, apránként öntjük bele, nehogy túl híg legyen a pástétom.
Ha magunk főzzük a babot, áztassuk be minimum fél napra, főzzük puhára, a főzőlevet cseréljük közben. A második főzőlébe tegyünk babérlevelet, sót.
Azért cseréljük le a főzőlevet, mert tartalmazhat tripszin inhibitort, ami megakadályozza a fehérjék lebontását.
(Forrás: Nagy Zsuzsa: Legyen néktek eledelül II.)