Datolyás-csokis vegán muffin
Hozzávalók 24 darabhoz:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 csésze finomliszt
¾ csésze kókuszvirág cukor
2 tk szódabikarbóna
1 kk fahéj
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 csésze mazsola
fél csésze magozott datolya aprítva
fél tábla étcsokoládé aprítva
¾ csésze olaj
1 csésze növényi tej
1 csésze víz
Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a liszteket, cukrot, szódabikarbónát, fahéjat és a sütőport.
Beletesszük a megmosott mazsolát, datolyát és az aprított csokoládét.
Egy másik tálban összekeverjük az olajat, növényi tejet és a vizet.
A nedves hozzávalókat a szárazakhoz öntjük, jól kikeverjük, lágy tésztát kapunk.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
Papírral kibélelt muffinsütő formába kanalazzuk a tésztát. Kb. 20 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
10 perc után a kész muffinokat tegyük hűlni rácsra.
TIPP: Díszíthetjük szeletelt mandulával