Töltött cukkini

toltott_cukkini_01.jpg

 

Hozzávalók:

 

2 sárgarépa felkockázva

1 nagyobb vöröshagyma felaprítva

4 gerezd fokhagyma

3 kisebb cukkini

1,5 dl kuszkusz

2 dl víz

olaj

25 dkg gabonakolbász felaprítva

só, majoránna ízlés szerint

1 csokor petrezselyem felaprítva

2 db kókusztejszín

2 ek. sörélesztő pehely

 

Elkészítés:

 

A cukkinit megmossuk, félbevágjuk hosszában, kibelezzük. A magos részét kidobjuk, a cukkini húsát a töltelékhez felhasználjuk.

 

A vöröshagymát, sárgarépát és a cukkini belsejét kevés vízzel megpároljuk, sóval, majoránnával és zúzott fokhagymával fűszerezzük.

 

Közben elkészítjük a kuszkuszt. Először átmossuk langyos vízzel, majd kevés olajon megpirítjuk. Feltesszük forrni a 2 dl vizet pici sóval. Amikor felforrt, kis adagokban ráöntjük a pirított kuszkuszra. Lefedett edényben hagyjuk még puhulni 20 percig.

 

Amikor a kuszkusz elkészült, hozzákeverjük a párolt zöldségekhez, hozzáadjuk a gabonakolbászt, petrezselymet. A cukkiniket megtöltjük a töltelékkel. Olajozott tepsibe tesszük. A sörélesztő pelyhet belekeverjük a kókusztejszínbe, a töltött cukkinikre öntjük.

 

160 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük.