Töltött cukkini
Hozzávalók:
2 sárgarépa felkockázva
1 nagyobb vöröshagyma felaprítva
4 gerezd fokhagyma
3 kisebb cukkini
1,5 dl kuszkusz
2 dl víz
olaj
25 dkg gabonakolbász felaprítva
só, majoránna ízlés szerint
1 csokor petrezselyem felaprítva
2 db kókusztejszín
2 ek. sörélesztő pehely
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, félbevágjuk hosszában, kibelezzük. A magos részét kidobjuk, a cukkini húsát a töltelékhez felhasználjuk.
A vöröshagymát, sárgarépát és a cukkini belsejét kevés vízzel megpároljuk, sóval, majoránnával és zúzott fokhagymával fűszerezzük.
Közben elkészítjük a kuszkuszt. Először átmossuk langyos vízzel, majd kevés olajon megpirítjuk. Feltesszük forrni a 2 dl vizet pici sóval. Amikor felforrt, kis adagokban ráöntjük a pirított kuszkuszra. Lefedett edényben hagyjuk még puhulni 20 percig.
Amikor a kuszkusz elkészült, hozzákeverjük a párolt zöldségekhez, hozzáadjuk a gabonakolbászt, petrezselymet. A cukkiniket megtöltjük a töltelékkel. Olajozott tepsibe tesszük. A sörélesztő pelyhet belekeverjük a kókusztejszínbe, a töltött cukkinikre öntjük.
160 fokos sütőben kb. egy órán át sütjük.