Vegán Sacher torta
Hozzávalók:
tésztához:
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
15 dkg finomliszt
5 dkg 20-22% kakaóvaj tartalmú kakaópor
15 dkg xilit vagy más cukorhelyettesítő
15 dkg kókuszzsír olvasztva
1 csomag foszfátmentes sütőpor
csipet só
1 csésze víz (2,5 dl)
½ csésze darált mandula
töltelékhez:
1 üveg sárgabarack lekvár
mázhoz:
3 tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (27 dkg)
1 ek víz
3 dkg xilit vagy más cukorhelyettesítő
1 dl kókusztejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, kókuszzsírral kikent, lisztezett tortaformába öntjük, elterítjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig sütjük.
Várjuk meg, hogy kihűljön a tészta. Vágjuk fel két részre, az alsó réteget kenjük meg sárgabarack lekvárral.
A mázhoz törjük össze az étcsokoládét, gőz fölött olvasszuk fel.
Egy evőkanál vízzel főzzünk szirupot a xilitből. Öntsük bele a kókusztejszínt, melegítsük össze, de ne forrjon fel. Öntsük a frissen felolvasztott csokoládéhoz, jól keverjük össze.
Hagyjuk pár percig hűlni, a máz sűrűsödni kezd. Öntsük a torta tetejére, simítsuk el, a szélekre is kerüljön. Tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.