Tárkonyos erdei csiperkegomba leves burgonyagombóccal
Hozzávalók:
50 dkg erdei csiperkegomba
2 nagyobb szál sárgarépa aprítva
2 szál fehérrépa aprítva
4 marék zöldborsó
1 nagyobb vöröshagyma
rétesliszt
2 tk só
1 tk vegamix
2 tk tárkony
2 dl növényi tejszín
olívaolaj
víz
burgonyagombóchoz:
2 nagyobb burgonya
csipet só
finomliszt
olívaolaj
Elkészítés:
A vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megpirítjuk, kevés rétesliszttel meghintjük. Hozzáadjuk a jól megmosott, felaprított csiperkegombát, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót. Sózzuk, fűszerezzük vegamixszel, tárkonnyal. Ha a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a növényi tejszínt, együtt főzzük még kevés ideig. Burgonyagombóccal tálaljuk.
A gombócokhoz megfőzzük a burgonyát, leszűrjük. Tálba tesszük, összetörjük. Hozzáadjuk a sót, kevés olívaolajat és annyi lisztet, hogy összeálljon, de ne legyen túl kemény. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk, forrásban lévő vízbe tesszük. Akkor jó a gombóc, ha feljön a víz tetejére.