Tárkonyos erdei csiperkegomba leves burgonyagombóccal

tarkonyos_erdei_csiperkegomba_leves_burgonyagomboccal.jpg

Hozzávalók:

 

50 dkg erdei csiperkegomba

2 nagyobb szál sárgarépa aprítva

2 szál fehérrépa aprítva

4 marék zöldborsó

1 nagyobb vöröshagyma

rétesliszt

2 tk só

1 tk vegamix

2 tk tárkony

2 dl növényi tejszín

olívaolaj

víz

 

burgonyagombóchoz:

 

2 nagyobb burgonya

csipet só

finomliszt

olívaolaj

Elkészítés:

 

A vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon megpirítjuk, kevés rétesliszttel meghintjük. Hozzáadjuk a jól megmosott, felaprított csiperkegombát, majd felengedjük vízzel. Beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zöldborsót. Sózzuk, fűszerezzük vegamixszel, tárkonnyal. Ha a zöldségek megpuhultak, belekeverjük a növényi tejszínt, együtt főzzük még kevés ideig. Burgonyagombóccal tálaljuk.

 

A gombócokhoz megfőzzük a burgonyát, leszűrjük. Tálba tesszük, összetörjük. Hozzáadjuk a sót, kevés olívaolajat és annyi lisztet, hogy összeálljon, de ne legyen túl kemény. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk, forrásban lévő vízbe tesszük. Akkor jó a gombóc, ha feljön a víz tetejére.