Pritaminpaprikás édesburgonya fasírt
Hozzávalók:
1kg hámozott, felkockázott édesburgonya
1 pritaminpaprika apró kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb lilahagyma
1 kisebb vöröshagyma
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 tk szójaszósz
3 tk só
bors ízlés szerint
olívaolaj sütéshez
Elkészítés:
A felkockázott édesburgonyát kevés vízzel puhára pároljuk, leszűrjük. Krumplinyomóval pépesítjük, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Ragadós tészta lesz az eredmény, ha szükséges, tegyünk hozzá még kevés lisztet. Evőkanállal szaggatjuk, 180 fokra előmelegített sütőben, olívaolajjal kikent tepsiben sütjük, míg jól megpirulnak a fasírtok.