Chia magos - zöldborsós kölesfasírt
Hozzávalók:
1,5 csésze köles
2 ek chia mag
1 nagy vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
4 ek citromlé
3 tk pirospaprika por
bazsalikom
só
bors/borspótló
Elkészítés:
A kölest jól megmossuk, kétszer annyi vízben puhára főzzük.
Közben keverjük ki a chia magot 6-7 evőkanál vízzel, hagyjuk állni, míg zselés állagú nem lesz.
Pároljuk meg a vöröshagymát kevés vízzel, tegyük hozzá a zöldborsót, a préselt fokhagymát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal.
Egy tálban keverjük össze a főtt kölest a párolt borsóval, a zselés állagú chia maggal. Tegyük bele az apróra vágott petrezselymet, pirospaprika port és a frissen facsart citromlevet.
Evőkanál segítségével formázzunk a masszából fasírtokat.
Kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben süssük 180 fokon, közben fordítsuk meg egyszer.
Tálaljuk friss salátával, párolt zöldségekkel vagy kovászos uborkával.
Miért jó a chia mag?
- koncentrált szuperélelmiszer
- hatalmas a tápértéke
- kiváló omega-3 zsírsav-, antioxidáns-, élelmi rost-, vitamin- és ásványi anyag forrás
- vízzel keverve jó tojáspótló
- gluténmentes
- méregtelenítő hatású
- fitten tart, lassítja az öregedést