Cukkinis-karobos sütemény
Hozzávalók:
(1 csésze = 2,5 dl)
1 csésze méz (édesszájúaknak 1,5 vagy 2 csésze)
1 csésze hidegen sajtolt olívaolaj vagy napraforgó olaj
2 csésze durvára reszelt cukkini
1 ek vanília aroma vagy fél vaníliarúd őrölve
1 csomag foszfátmentes sütőpor
1 tk só
1 tk őrölt fahéj
fél csésze durvára aprított dió vagy mandula
4 ek karobpor
4 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
2 ek kókusz- vagy gesztenyeliszt (elhagyható)
1,5 ek kukoricakeményítő
kevés víz a kukoricakeményítő kikeveréséhez
Elkészítés:
A mézet és az olajat összekeverjük, hozzáadjuk a cukkinit. A többi hozzávalót belekeverjük a masszába a felsorolás sorrendjében.
A kukoricakeményítőt nem por formában adjuk hozzá, hanem kikeverjük csomómentesre kevés vízzel.
Két darab szilikonos sütőpapírral kibélelt őzgerincformában, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 1 órán át sütjük.