Cukkinis-karobos sütemény

cukkinis_suti_01.jpg
Hozzávalók:


(1 csésze = 2,5 dl)

1 csésze méz (édesszájúaknak 1,5 vagy 2 csésze)

1 csésze hidegen sajtolt olívaolaj vagy napraforgó olaj

2 csésze durvára reszelt cukkini

1 ek vanília aroma vagy fél vaníliarúd őrölve

1 csomag foszfátmentes sütőpor

1 tk só

1 tk őrölt fahéj

fél csésze durvára aprított dió vagy mandula

4 ek karobpor

4 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt

2 ek kókusz- vagy gesztenyeliszt (elhagyható)

1,5 ek kukoricakeményítő

kevés víz a kukoricakeményítő kikeveréséhez


cukkinis_suti_02.jpg

 

Elkészítés:

 

A mézet és az olajat összekeverjük, hozzáadjuk a cukkinit. A többi hozzávalót belekeverjük a masszába a felsorolás sorrendjében.

A kukoricakeményítőt nem por formában adjuk hozzá, hanem kikeverjük csomómentesre kevés vízzel.

 

Két darab szilikonos sütőpapírral kibélelt őzgerincformában, 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 1 órán át sütjük.

pepe_cukkinis_suti.jpg