Vörös lencsés szendvicskrém
Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
fél citrom leve
20 dkg vörös lencse
3 ek pirított, darált szezámmag
1 tk majoránna
só
bors
Elkészítés:
A vörös lencsét jól átmossuk, feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzzük addig, amíg a szemek megpuhulnak, a lencse a vizet magába szívja.
A szezámmagot olaj nélkül pirítsuk folyamatosan kavargatva jó minőségű teflon vagy rozsdamentes acéledényben. Akkor jó, ha a szezámmagok zsemleszínűek. Amikor kicsit kihűlt, daráljuk magdarálóval vagy kávédarálóval.
Tegyük a főtt lencsét a többi hozzávalóval erős turmixgépbe vagy aprítógépbe, pürésítsük simára. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.