Nyers karobos-málnás torta
Hozzávalók 25 cm-es tortaformához:
Torta alaphoz:
22,5 dkg darált mandula
7,5 dkg aszalt füge
7,5 dkg datolya
csipet só
1,5 ek kókuszolaj
Torta krémjéhez:
2 db avokádó
5 ek karobpor
4 ek méz
7 ek kókuszolaj
csipet só
1 rúd vanília kikapart magjai vagy 1 tk vanília aroma
1 ek útifű maghéj
(kevés víz, amennyiben szükséges a turmixoláshoz)
szilvalekvár (saját készítésű, cukor-és tartósítószer-mentes)
díszítéshez málna
Elkészítés:
Az aszalt fügét és a datolyát vízben áztatjuk egy órán át. Leöntjük a vizet, nagy teljesítményű turmixgépbe tesszük az áztatott aszalványokat, összekeverjük a mandulával, sóval, kókuszolajjal.
Az elkészült masszát lenyomkodjuk a tortaforma aljára. Mélyhűtőbe tesszük egy órára.
A tortakrém hozzávalóit krémessé turmixoljuk.
A mélyhűtőből kivesszük a tortaformát, megkenjük szilvalekvárral, majd egyenletesen elosztjuk rajta a karobkrémet. Egy órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt málnával díszítjük.