Csicseriborsós gulyás
Hozzávalók:
1 csésze száraz csicseriborsó (vagy fél kg konzerv)
babérlevél
4 db vöröshagyma felaprítva
4 gerezd fokhagyma
1 kg nyers, hámozott, felkockázott burgonya
1 üveg sűrített paradicsom (1kg-os üvegben eltett házi s. paradicsomot használtunk)
vegamix, bazsalikom, majoranna ízlés szerint
3 tk borspótló
3 tk só
3 tk pirospaprika
olívaolaj
Előkészítés:
A csicseriborsót áztassuk egy éjszakán át. Mossuk át, babérlevéllel főzzük meg lassú tűzön több órán át, míg megpuhul. A főzés során keletkező habot szedjük le, öblítsük le a megpuhult csicseriborsót.
Elkészítés:
A vöröshagymát kevés vízzel megpároljuk, fűszerezzük. Hozzá tesszük a zúzott fokhagymát is.
Rövid ideig pároljuk, majd hozzá öntjük a paradicsomsűrítményt.
Ha konzerv paradicsomot használunk, hígítsuk vízzel a főzőlevet.
Beletesszük a nyers burgonyát. A csicseriborsót akkor adjuk hozzá, amikor már majdnem megfőtt.
Ha konzerv csicseriborsót használunk, mossuk meg, mielőtt az ételbe tesszük.
Amikor a burgonya megpuhult, az elkészült ételbe kevés olívaolajat csurgatunk.