Rakott kelkáposzta lecsóval
Hozzávalók:
1 üveg lecsó
30 dkg barna rizs
2 fej közepes vöröshagyma
1 közepes fej kelkáposzta
ízlés szerint só, majoránna, vegamix
Öntethez:
2 dl növényi tejszín (pl.: zab, kókusz, rizs)
pici só
2 ek olíva olaj
1 ek kukoricakeményítő
kevés víz
olaj a tál kikenéséhez
A barna rizst sóval és vegamixszel puhára főzzük.
A felaprított kelkáposztát sós, majoránnás forró vízben megfőzzük. Mivel a vizet előre felforraljuk, a kelkáposzta rövidebb idő alatt megfő.
Eközben az apróra vágott hagymát kevés vízzel megpároljuk, hozzáadjuk az üveges lecsót. Mi házi eltevésűt használtunk (900 ml-es befőttes üveg), ami eleve olajos, így olajat már nem adtunk hozzá.
Az öntethez a kukoricakeményítőt kevés vízzel simára keverjük. A növényi tejszínbe beletesszük a többi hozzávalóval együtt. (Mi zabtejszínt használtunk.)
Kiolajozott hőálló tálba tesszük a főtt barna rizst, rá a hagymás lecsót, majd a fűszeres vízben főtt kelkáposztát. Tetejére kerül az öntet.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Petikének is nagyon ízlett. :)