Aszalt paradicsomos-spenótos cannelloni
Hozzávalók:
Töltelék:
50 dkg spenót
só, vegamix ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
30 dkg kukoricadara
Öntet:
6 db nagyobb aszalt paradicsom
1 vöröshagyma
1 csésze víz (1 csésze = 2,5 dl)
1 csésze kesudió
25 dkg-os durum/teljes kiőrlésű, tojás nélküli cannelloni tészta
A spenótot megmossuk, forró, sós vízben rövid ideig főzzük, majd a főzővizet leöntjük, a spenótot vízzel leöblítjük. Egy másik edényben kevés vízzel botmixerrel pürésítjük.
30 dkg kukoricadarát mérőedénybe töltünk, kétszer annyi vízzel, ízlés szerinti vegamix-szel, préselt fokhagymával hozzáadjuk a spenótpüréhez. A felaprított vöröshagymát is hozzáöntjük. Főzzük, amíg a dara meg nem puhul, folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A tésztát forrásban lévő sós vízben 4-5 percig főzzük. Nem kell készre főzni, csak annyira, hogy ne törjön. Fakanál segítségével kivesszük a vízből.
Az öntet hozzávalóit turmixgépben összedolgozzuk.
Amikor a tészta és a töltelék is kihűlt, kiskanál segítségével megtöltjük a csöveket. (Hosszú nyelű kiskanál vált be.)
A töltött csöveket egymás mellé lerakjuk enyhén olajozott tepsibe, ráöntjük az öntetet. 150 fokon kb. 25-30 percig sütjük, amíg az öntet meg nem szilárdul.