Minestrone leves fettuccine tésztával
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kisebb zellergumó
1 nagy vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem aprítva
2 db közepes burgonya
1 konzerv sűrített paradicsom
1 konzerv fehér bab
2 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
1 tk vegamix
bazsalikom, só ízlés szerint
víz
3-4 marék fettuccine tészta
olívaolaj
tálaláshoz pirított kenyér
2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, zellert, burgonyát és a babérlevelet. A cukkinit később tesszük bele. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, fűszerezzük, beleöntjük a sűrített paradicsomot is. Amikor majdnem megfőtt, beletesszük a leszűrt, átmosott babot és a fettuccine tésztát. Úgy időzítsük, hogy a maradék főzési idő megfeleljen a fettuccine csomagolásán leírtaknak. A végén kevés olívaolajat csurgatunk bele.
Fokhagymával dörzsölt pirított kenyérszeletekkel fogyasztjuk.