Napraforgós pástétom
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 púpos csésze sótlan napraforgómag (csésze = 2,5 dl)
4 ek sörélesztő pehely
4 ek olíva olaj
ízlés szerint vegamix, só
2 ek kókuszzsír
Elkészítés:
A napraforgómagot serpenyőben megpirítjuk olaj hozzáadása nélkül. Megvárjuk, míg kihűl, ledaráljuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés vízen megpároljuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált napraforgómagot, a sörélesztő pelyhet és az olíva olajat.
Levesszük a tűzről, ekkor keverjük bele a kókuszzsírt.
Tipp: Azért jobb kevés vízben párolni a hagymát, nem pedig olajban, mert az olajos hagymát a gyomor nehezen tudja szétbontani, valamint az olaj magas hőfokra hevítése rákkeltő.