Zabtejszínes spárga

zabtejszines_sparga.jpg

Hozzávalók:

 

500 g zöldspárga
2 szál sárgarépa

4 gerezd fokhagyma

ízlés szerint vegamix, só

1 tk borspótló

1 doboz zabtejszín

olívaolaj

(sűrítéshez kukoricakeményítő)

 

Elkészítés:

 

A zöldspárga fás végét levágjuk, megmossuk, apró darabokra (1-2 cm) vágjuk. Serpenyőben kevés vízzel megpároljuk a felaprított sárgarépával, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk, rászórjuk a vegamixet, borspótlót. (Ataisz borspótlót használunk.) Tovább pároljuk, ha szükséges öntünk hozzá vizet. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a zabtejszínt és összefőzzük. A végén meglocsoljuk olívaolajjal.

 

 

Tipp: Ha nem elég sűrű, 1-2 evőkanál kukoricakeményítőt kevés vízzel elkeverünk, hozzáöntjük a tejszínes spárgához, még pár percig főzzük.