Zabtejszínes spárga
Hozzávalók:
500 g zöldspárga
2 szál sárgarépa
4 gerezd fokhagyma
ízlés szerint vegamix, só
1 tk borspótló
1 doboz zabtejszín
olívaolaj
(sűrítéshez kukoricakeményítő)
Elkészítés:
A zöldspárga fás végét levágjuk, megmossuk, apró darabokra (1-2 cm) vágjuk. Serpenyőben kevés vízzel megpároljuk a felaprított sárgarépával, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Sózzuk, rászórjuk a vegamixet, borspótlót. (Ataisz borspótlót használunk.) Tovább pároljuk, ha szükséges öntünk hozzá vizet. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a zabtejszínt és összefőzzük. A végén meglocsoljuk olívaolajjal.
Tipp: Ha nem elég sűrű, 1-2 evőkanál kukoricakeményítőt kevés vízzel elkeverünk, hozzáöntjük a tejszínes spárgához, még pár percig főzzük.