Édesburgonya pástétom

edesburgonya_pastetom.jpg

Hozzávalók:

 

1 csésze (2,5 dl) felkockázott édesburgonya

4 marék sótlan napraforgómag

1 kis fej lilahagyma

1 ek kókuszzsír

só ízlés szerint

1kk oregánó

1kk bors/borsikafű

1kk kakukkfű

1kk pirospaprika

Elkészítés:

 

A felkockázott édesburgonyát kevés vízzel puhára pároljuk.

A napraforgómagot olaj nélkül pirítsuk folyamatosan kavargatva jó minőségű teflon vagy rozsdamentes acéledényben. Amikor kicsit kihűlt, daráljuk magdarálóval vagy kávédarálóval.

Tegyük az édesburgonyát a többi hozzávalóval erős turmixgépbe vagy aprítógépbe, pürésítsük simára.

 

Ötlet: A krémet használhatjuk melegszendvicshez, de nagyon finom sült szendvicsben is.