Tofukörözött

tofukorozortt.jpg

Hozzávalók:

 

2 csomag natúr tofu

kevés víz

1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva

3 tk növényi margarin (pl.: Alsan)

só ízlés szerint

köménymag ízlés szerint

1 kk őrölt kömény

2 tk pirospaprika

2 kk pritaminpaprika-lekvár (házi eltevésű, piacokon is beszerezhető, helyettesíthető bolti paprikakrémmel)

Elkészítés:

 

Az egyik tofu felét kevés vízzel tejföl állagúra turmixoljuk, a vizet apránként adagoljuk, nehogy túl folyós legyen.

A maradék tofut villával összetörjük, az elkészült tofu tejföllel és a többi hozzávalóval jól kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. Hűtőben hagyjuk állni néhány órát, hogy az ízek összeérjenek.