Napraforgós pástétom

napraforgos_pastetom.jpg

Hozzávalók:

 

2 fej vöröshagyma

6 gerezd fokhagyma

1 púpos csésze sótlan napraforgómag (csésze = 2,5 dl)

4 ek sörélesztő pehely

4 ek olíva olaj

ízlés szerint vegamix, só

2 ek kókuszzsír

 

Elkészítés:

 

A napraforgómagot serpenyőben megpirítjuk olaj hozzáadása nélkül. Megvárjuk, míg kihűl, ledaráljuk.

 

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés vízen megpároljuk a fűszerekkel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a darált napraforgómagot, a sörélesztő pelyhet és az olíva olajat.

 

Levesszük a tűzről, ekkor keverjük bele a kókuszzsírt.

 

Tipp: Azért jobb kevés vízben párolni a hagymát, nem pedig olajban, mert az olajos hagymát a gyomor nehezen tudja szétbontani, valamint az olaj magas hőfokra hevítése rákkeltő.