Paradicsomos babpástétom

paradicsomos_babpastetom.jpg

Hozzávalók:

 

1 csésze főtt vesebab (lehet konzerv is)

kb. fél csésze víz

3 evőkanál paradicsompüré (kb. 140 grammos kis konzerv)

só ízlés szerint

1 csokor petrezselyem felvágva

1 kicsi vöröshagyma apróra vágva

1 tk frissen facsart citromlé

 

 

A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében adagoljuk a turmixgépbe, míg krémes nem lesz.

A vizet folyamatosan, apránként öntjük bele, nehogy túl híg legyen a pástétom.

 

Ha magunk főzzük a babot, áztassuk be minimum fél napra, főzzük puhára, a főzőlevet cseréljük közben. A második főzőlébe tegyünk babérlevelet, sót.

Azért cseréljük le a főzőlevet, mert tartalmazhat tripszin inhibitort, ami megakadályozza a fehérjék lebontását.

 

 

 

(Forrás: Nagy Zsuzsa: Legyen néktek eledelül II.)