Rakott kelkáposzta lecsóval

rakott_kelkaposzta_lecsoval_1.jpg

Hozzávalók:

 

1 üveg lecsó

30 dkg barna rizs

2 fej közepes vöröshagyma

1 közepes fej kelkáposzta

ízlés szerint só, majoránna, vegamix

 

Öntethez:

2 dl növényi tejszín (pl.: zab, kókusz, rizs)

pici só

2 ek olíva olaj

1 ek kukoricakeményítő

kevés víz

 

olaj a tál kikenéséhez

 

 

A barna rizst sóval és vegamixszel puhára főzzük.

A felaprított kelkáposztát sós, majoránnás forró vízben megfőzzük. Mivel a vizet előre felforraljuk, a kelkáposzta rövidebb idő alatt megfő.

Eközben az apróra vágott hagymát kevés vízzel megpároljuk, hozzáadjuk az üveges lecsót. Mi házi eltevésűt használtunk (900 ml-es befőttes üveg), ami eleve olajos, így olajat már nem adtunk hozzá.

 

Az öntethez a kukoricakeményítőt kevés vízzel simára keverjük. A növényi tejszínbe beletesszük a többi hozzávalóval együtt. (Mi zabtejszínt használtunk.)

 

Kiolajozott hőálló tálba tesszük a főtt barna rizst, rá a hagymás lecsót, majd a fűszeres vízben főtt kelkáposztát. Tetejére kerül az öntet.

 

Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

 

rakott_kelkaposzta_lecsoval_2.jpg

 

Petikének is nagyon ízlett. :)

pepe_01.jpg